Groot Seminarie Congrescentrum Mechelen

Menu's voor groepen

Bij Restaurant Groot Seminarie verwennen we je met drie verrukkelijke menu’s, elk met een unieke toets en bereid met zorgvuldig geselecteerde producten.

Het keuzemenu biedt een ruime waaier aan vis-, vlees en vegetarische gerechten. Geniet van een uitgebalanceerde maaltijd die past bij jouw smaak en voorkeur.

Wie kiest voor een lokale culinaire beleving, mag zich verheugen op ons volledig Mechels menu, met als hoogtepunt de Mechelse koekoek, verfijnd bereid met het iconische bier ‘Gouden Carolus’.

Ons seizoenmenu brengt de pure smaken van het seizoen op je bord. Laat je verrassen door een culinaire beleving die past bij de tijd van het jaar.    

Je kan kiezen voor een buffet of voor bediening aan tafel, steeds verzorgd tot in de puntjes, met een bewuste keuze voor eerlijke en duurzame ingrediënten.

Heb je vragen of specifieke wensen? Aarzel niet om ons te contacteren.

Seizoensmenu

Seizoensmenu

Groepen vanaf 15 personen

Seizoensmenu’s kunnen ook gekozen worden een week voor en na het begin van het seizoen

Seizoensmenu’s € 42,00

Lentemenu (21 maart - 20 juni)

Voorgerecht (keuze uit)

Aspergesoep – gerookte zalm – dille

Carpaccio van rund – parmezaankoekje – groene asperges

Hoofdgerecht (keuze uit)

Skrei – kruidenkorst pistache – groene asperges – little gem

Lamsfilet – lentegroentjes – portosaus – krieltjes

Dessert (keuze uit)

Panna cotta – passievrucht

Brownie – vanille-ijs – aardbeien

Voorgerecht (keuze uit)

Burrata – salsa verde – zoetzure tomaatjes

Vitello tonnato

Hoofdgerecht (keuze uit)

Zeewolf – mosselen – saffraansaus – spinazie

BBQ Picanha van rund – chimichurri – gegrilde groenten – gevulde aardappel

Dessert (keuze uit)

Cheesecake – rode bes – amandel

Moelleux – vanille-ijs

Voorgerecht (keuze uit)

Carpaccio van eend – chutney van vijgen – walnoot

Gravad lax – mieriksworteldressing – brunoise venkel & granny smith

Hoofdgerecht (keuze uit)

Schartong meunière – remouladesaus – verse frietjes

Varkenskroon – kruidenkorst pistache – crème van knolselder – kroketjes

Dessert (keuze uit)

Crème brûlée

Panna cotta – framboos

Voorgerecht (keuze uit)

Butternutsoep – Gandaham – salie

Bisque van garnalen – mosselen

Hoofdgerecht (keuze uit)

Zeebaars – crème van knolselder – spinazie – oesterzwam

Stoverij van hert – wintergroenten – airelles – kroketjes

Dessert (keuze uit)

Crème brûlée

Panna cotta – framboos

(met asperges indien seizoen maart-juni)

2 gangen: € 32,00

(voorgerecht-hoofdgerecht OF hoofdgerecht-dessert) 

3 gangen: € 38,00

Voorgerecht (keuze uit)

Witloofsoep – Gandaham
Preivelouté met gerookte zalm

Hoofdgerecht (keuze uit)

Mechelse Koekoek – seizoensgroentjes – jus Gouden Carolus – amandelkroketjes
Zalmhaasje – seizoensgroentjes – beurre blanc – krielpatatjes

Dessert (keuze uit)

Moelleux van chocolade – aardbei – vanille-ijs
Cheesecake – rode bes – amandel

Keuzemenu

  • Groepen vanaf 15 personen
  • Soep voor iedereen dezelfde
  • Maximum 2 keuzes in hoofdgerecht en voorgerecht (1 vlees, 1 vis + extra veggie optie)
  • Maximaal één dessert voor de hele groep

Minimum 5 personen per keuze

Prijzen:

Soep + hoofdgerecht: € 29,50
Voorgerecht + hoofdgerecht: € 32,00
3 gangen: € 36,00

Soepen (keuze uit)

Butternutsoep – kokos – bieslook (V)
Tomatensoep – verse balletjes
Witloofsoep – Gandaham
Preivelouté met gerookte zalm
Paprikasoep – mascarpone

Voorgerechten (keuze uit)

Kaaskroket – parmezaan – salsa komkommer en tomaat (V)
Garnaalkroket – tartaarsaus – salsa van komkommer
Gravad lax – mieriksworteldressing – brunoise venkel & granny smith
Carpaccio van rund – parmezaankoekje
Vitello tonnato – appelkappertjes

Hoofdgerechten (keuze uit)

Vlees:

Longhaas van rund – peperroomsaus – verse frietjes – seizoenslaatje
Varkenshaasje – pancetta – jagersaus – geroosterde groenten – kroketjes
Mechelse Koekoek – seizoensgroentjes – jus Gouden Carolus – amandelkroketjes
Kalfsblanquette – zilveruitjes – champignons – kroketten
Varkenswangen met Gouden Carolus – rösti – seizoensgroenten
Vol-au-vent – kalfsgehaktballetjes – verse frietjes – fris slaatje

Vis:

Scampi diabolique – broccoli – verse frietjes
Zalmhaasje – gegrilde groenten – beurre blanc – krielpatatjes
Oostends vispannetje – peterseliepuree
Mediterrane goudbrasem – parelcouscous – ratatouille
Fish & chips – verse tartaar – fris slaatje
Zeebaars – oesterzwam – boontjes – crème van knolselder – kroketjes

Vegetarisch:

Cannelloni – ricotta & spinazie
Curry van bloemkool – gewokte groenten – rijst
Gevulde courgette – tabouleh – feta – coulis van paprika
Spinazie-halloumi burger – Griekse rijst – ratatouille

 

Desserts (keuze uit)

Moelleux – vanille-ijs
Dame Blanche
Cheesecake – bessen – amandel – frambozencoulis
Huisgemaakte brownie – rood fruit – vanille-ijs
Appelstrudel – vanille-ijs

Keuzemenu Buffet

Vanaf 30 personen

3 gangen: € 36,00

Bestaat uit:

Assortiment koude voorgerechten

Drie verschillende hoofdgerechten (Vlees, vis en vegetarisch)

Uitgebreid dessertenbuffet

Classic Barbecue (€ 32,00)

Bijgerechten:

 Tabouleh

Gepofte rozemarijnpatatjes

Coleslaw

Stokbrood met kruidenboter

Provençaalse pastasalade

Klassieke groentjes (sla, tomaat, …)

Huisgemaakte sauzen:

Dragonmayonaise

Cocktailsaus

BBQ-saus

Op de BBQ:

Pulled pork

Assortiment worsten (lam, kip, varken)

Scampi brochette

Kip saté

Black Angus burgers

Bijgerechten:

Assortiment gegrilde groenten

Pasta pesto salade met groene asperges

Gepofte rozemarijnpatatjes

Taboulé met feta

Venkelsalade met granaatappel

Klassieke groentjes (sla, tomaat, …)

 

Huisgemaakte sauzen:

Cocktailsaus

Chimichurri

Dragonmayonaise

 

Op de BBQ:

Gerookte eend

Iberico pluma

Picanha van Carima rund

Zalm op Finse plank

Pulled pork