Menu's voor groepen
Bij Restaurant Groot Seminarie verwennen we je met drie verrukkelijke menu’s, elk met een unieke toets en bereid met zorgvuldig geselecteerde producten.
Het keuzemenu biedt een ruime waaier aan vis-, vlees en vegetarische gerechten. Geniet van een uitgebalanceerde maaltijd die past bij jouw smaak en voorkeur.
Wie kiest voor een lokale culinaire beleving, mag zich verheugen op ons volledig Mechels menu, met als hoogtepunt de Mechelse koekoek, verfijnd bereid met het iconische bier ‘Gouden Carolus’.
Ons seizoenmenu brengt de pure smaken van het seizoen op je bord. Laat je verrassen door een culinaire beleving die past bij de tijd van het jaar.
Je kan kiezen voor een buffet of voor bediening aan tafel, steeds verzorgd tot in de puntjes, met een bewuste keuze voor eerlijke en duurzame ingrediënten.
Heb je vragen of specifieke wensen? Aarzel niet om ons te contacteren.
Seizoensmenu
Seizoensmenu
Groepen vanaf 15 personen
Seizoensmenu’s kunnen ook gekozen worden een week voor en na het begin van het seizoen
Seizoensmenu’s € 42,00
Lentemenu (21 maart - 20 juni)
Voorgerecht (keuze uit)
Aspergesoep – gerookte zalm – dille
Carpaccio van rund – parmezaankoekje – groene asperges
Hoofdgerecht (keuze uit)
Skrei – kruidenkorst pistache – groene asperges – little gem
Lamsfilet – lentegroentjes – portosaus – krieltjes
Dessert (keuze uit)
Panna cotta – passievrucht
Brownie – vanille-ijs – aardbeien
Zomermenu (21 jui - 20 september)
Voorgerecht (keuze uit)
Burrata – salsa verde – zoetzure tomaatjes
Vitello tonnato
Hoofdgerecht (keuze uit)
Zeewolf – mosselen – saffraansaus – spinazie
BBQ Picanha van rund – chimichurri – gegrilde groenten – gevulde aardappel
Dessert (keuze uit)
Cheesecake – rode bes – amandel
Moelleux – vanille-ijs
Herfstmenu (21 september – 20 december)
Voorgerecht (keuze uit)
Carpaccio van eend – chutney van vijgen – walnoot
Gravad lax – mieriksworteldressing – brunoise venkel & granny smith
Hoofdgerecht (keuze uit)
Schartong meunière – remouladesaus – verse frietjes
Varkenskroon – kruidenkorst pistache – crème van knolselder – kroketjes
Dessert (keuze uit)
Crème brûlée
Panna cotta – framboos
Wintermenu (21 december – 20 maart)
Voorgerecht (keuze uit)
Butternutsoep – Gandaham – salie
Bisque van garnalen – mosselen
Hoofdgerecht (keuze uit)
Zeebaars – crème van knolselder – spinazie – oesterzwam
Stoverij van hert – wintergroenten – airelles – kroketjes
Dessert (keuze uit)
Crème brûlée
Panna cotta – framboos
Mechels Menu
(met asperges indien seizoen maart-juni)
2 gangen: € 32,00
(voorgerecht-hoofdgerecht OF hoofdgerecht-dessert)
3 gangen: € 38,00
Voorgerecht (keuze uit)
Witloofsoep – Gandaham
Preivelouté met gerookte zalm
Hoofdgerecht (keuze uit)
Mechelse Koekoek – seizoensgroentjes – jus Gouden Carolus – amandelkroketjes
Zalmhaasje – seizoensgroentjes – beurre blanc – krielpatatjes
Dessert (keuze uit)
Moelleux van chocolade – aardbei – vanille-ijs
Cheesecake – rode bes – amandel
Keuzemenu
Keuzemenu
- Groepen vanaf 15 personen
- Soep voor iedereen dezelfde
- Maximum 2 keuzes in hoofdgerecht en voorgerecht (1 vlees, 1 vis + extra veggie optie)
- Maximaal één dessert voor de hele groep
Minimum 5 personen per keuze
Prijzen:
Soep + hoofdgerecht: € 29,50
Voorgerecht + hoofdgerecht: € 32,00
3 gangen: € 36,00
Soepen (keuze uit)
Butternutsoep – kokos – bieslook (V)
Tomatensoep – verse balletjes
Witloofsoep – Gandaham
Preivelouté met gerookte zalm
Paprikasoep – mascarpone
Voorgerechten (keuze uit)
Kaaskroket – parmezaan – salsa komkommer en tomaat (V)
Garnaalkroket – tartaarsaus – salsa van komkommer
Gravad lax – mieriksworteldressing – brunoise venkel & granny smith
Carpaccio van rund – parmezaankoekje
Vitello tonnato – appelkappertjes
Hoofdgerechten (keuze uit)
Vlees:
Longhaas van rund – peperroomsaus – verse frietjes – seizoenslaatje
Varkenshaasje – pancetta – jagersaus – geroosterde groenten – kroketjes
Mechelse Koekoek – seizoensgroentjes – jus Gouden Carolus – amandelkroketjes
Kalfsblanquette – zilveruitjes – champignons – kroketten
Varkenswangen met Gouden Carolus – rösti – seizoensgroenten
Vol-au-vent – kalfsgehaktballetjes – verse frietjes – fris slaatje
Vis:
Scampi diabolique – broccoli – verse frietjes
Zalmhaasje – gegrilde groenten – beurre blanc – krielpatatjes
Oostends vispannetje – peterseliepuree
Mediterrane goudbrasem – parelcouscous – ratatouille
Fish & chips – verse tartaar – fris slaatje
Zeebaars – oesterzwam – boontjes – crème van knolselder – kroketjes
Vegetarisch:
Cannelloni – ricotta & spinazie
Curry van bloemkool – gewokte groenten – rijst
Gevulde courgette – tabouleh – feta – coulis van paprika
Spinazie-halloumi burger – Griekse rijst – ratatouille
Desserts (keuze uit)
Moelleux – vanille-ijs
Dame Blanche
Cheesecake – bessen – amandel – frambozencoulis
Huisgemaakte brownie – rood fruit – vanille-ijs
Appelstrudel – vanille-ijs
Keuzemenu Buffet
Vanaf 30 personen
3 gangen: € 36,00
Bestaat uit:
Assortiment koude voorgerechten
Drie verschillende hoofdgerechten (Vlees, vis en vegetarisch)
Uitgebreid dessertenbuffet
Barbecue
Classic Barbecue (€ 32,00)
Bijgerechten:
Tabouleh
Gepofte rozemarijnpatatjes
Coleslaw
Stokbrood met kruidenboter
Provençaalse pastasalade
Klassieke groentjes (sla, tomaat, …)
Huisgemaakte sauzen:
Dragonmayonaise
Cocktailsaus
BBQ-saus
Op de BBQ:
Pulled pork
Assortiment worsten (lam, kip, varken)
Scampi brochette
Kip saté
Black Angus burgers
Fancy Barbecue (€ 42,00)
Bijgerechten:
Assortiment gegrilde groenten
Pasta pesto salade met groene asperges
Gepofte rozemarijnpatatjes
Taboulé met feta
Venkelsalade met granaatappel
Klassieke groentjes (sla, tomaat, …)
Huisgemaakte sauzen:
Cocktailsaus
Chimichurri
Dragonmayonaise
Op de BBQ:
Gerookte eend
Iberico pluma
Picanha van Carima rund
Zalm op Finse plank
Pulled pork