Studentenkamers


Op het Diocesaan Pastoraal Centrum kun je per academiejaar een kamer huren. Mooie ruime kamers met eigen sanitair en een gemeenschappelijke keuken. Deze kamers zijn voorbehouden voor studenten die zich wensen te engageren in een van onze sociale projecten.

Contacteer ons
 • W Studentenkamer 1

  Wat uitleg over studentenkamers

  De studentenverblijven op DPCM werden volledig vernieuwd. Een verblijf op DPCM willen we koppelen aan een sociaal engagement. Naast hun belangrijkste opdracht “studeren”, willen we de studenten kennis laten maken met het vrijwilligerswerk in deze stad.
  Vrijwilligers zorgen voor de warmte in onze samenleving.
  Het mooiste geschenk dat je aan iemand kan geven is “tijd”. Tijd voor ontmoeting, tijd om te luisteren, tijd om dienstbaar te zijn.  DPCM geeft jonge mensen de kans om bewust leren kennismaken met de armen en de kwetsbaren in onze samenleving. Zij zullen later zorg moeten dragen voor hen die niet  meer volop kunnen deelnemen aan onze samenleving omdat ze ziek  of oud geworden zijn, minder kansen hebben gekregen in het leven, door oorlog  op zoek gegaan zijn naar een nieuwe toekomst. 
  Ons samenleven zal maar slagen als we niet alleen denken met ons verstand maar vooral leren handelen vanuit ons hart.
  Aan de studenten vragen we dat ze zich gedurende 2 uur per week inzetten in een sociaal project. Het is een oefenschool voor ons samenleven, een levenservaring voor het leven.

 • W Studentenkamer 3

  Studentenkamer 2

 • W Studentenkamer 4

  Studentenkamer 1